sunnuntai 14. lokakuuta 2012

possuilua ja paineita

Moikka pitkästä aikaa :)
Muutto ruljanssi ja kaikki muut toimeliasuudet ovat näköjään hieman hidastaneet tämän blogin päivitystahtia. Noo katsotaan jos vaikka saadaan tähän hieman lisävauhtia syksyn jatkuessa.


Eräs päivä katsahdin ulos ikkunasta ja oli pakko hieraista silmiä. Taivaalla leijui suuren suuri possu mikä yritti nousta lentoon taikka sitten jahtasi jotain. Tuossa teille hieman maistiaisia asiasta :)


Eilen sain ajatuksen testata omaa ilmanpainemittaria ja nyt kun tänä aamuna katselin näytti se nollakohdasta + 2 yksikköä ja äsken kun tarkistin, niin se oli laskenut -1 yksikköön. Teoriassa pitää paikkansa koska huomiseksi on luvattu sadetta. Jännittää nähdä miten tämä alkaa toimimaan.

Miten tämä on sitten tehty. Netistä löytyy helposti erilaisia ohjeita englanniksi kun kirjoittaa make your own barometer hakukoneeseen. Yksinkertaisuudessaan tämä on nerokas. otetaan vain purkki jonka suulle kiristetään kireäksi ilmapallon pallo-osan puolikas ja sitten laitettu kuminauhalla kiinni. Keskelle on pienellä liimatipalla liimattu mehupilli ja sitten tehty kuvassa nähtävä asteikko lappu.

Yritän bloggailla tämän tuloksia täällä blogissa. Yritän tänään tehdä myös kotitekoisen ilmankosteusmittarin. Saa nähdä miten onnistuu. Se ei ole niin helppo kuin tämän tekeminen, mutta varmasti palkitseva mikäli toimii :)

Tässä vielä ilmanpainetilastoja mitä jatkelen tulevaisuudessa eteenpäin.

Päivämäärä         kellonaika   yksiköt
14.10.2012         klo 8              +2
                           klo 11             -1
Posted by Picasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mitä mietit?