keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Kirjastokierros: Viikin kirjasto

Kirjastokierroksemme jatkuu.

Tällä kertaa kävimme katsastamassa Helmet-kirjastoihin kuuluvan Viikin kirjaston. Se sijaitsee aivan Viikin yliopiston vieressä. Ehkäpä paremminkin sen yhteydessä koska rakennuksessa on sijaitsee sulassa sovussa niin tieteellinen kirjasto, yleinen kirjasto kuin yliopston toimistoja ja saleja. Yhdeltä kulmalta löytyi myös jättimäinen autonrenkaista tehty gorilla. Kuulemma hyvä suuntamerkki kirjastolle.

Rakennuksen ulkoasu kiinni heti huomiomme. Harvemmin näkee noin isoa pyöreähköä rakennusta. Hieman piti miettiä, että miten tuonne sisälle pääsee. Kulman takaata löytyikin aivan selkeä ovi mistä astua sisälle.


"Voi kuinka täsmällisen näköistä." Tuo lausahdus pääsi suustamme sillä niin siistin jämptit oli hyllyjen sijoittelut, että hieman sykähdytti.

Löytyhän täältäkin pelejä. Täytyy myöstää, että pelivalikoima oli aivan kiitettävä. Paljon kaikenlaista monen tasoisille pelaajille. 


Lastenosastolla pitivät majaansa ainakin Tikru ja Nalle Puh. Tuota toista emme tunteneet.


Emme olleet muuten ennen törmänneet kirjastoissa pikkupuutarhoihin. Jokaisella niistä oli oma teemansa. Kirjaston sisältä pääsi roomalaiseen puutarhaan ja aulasta oikealla näkyi...

japanilainenpuutarha. Huonoksi tuuriksemme emme vain pääseet niihin käymään kun emme saaneet ovia auki. Ehkä ne olisi saanut auki mikäli olisi vielä enemmän tutkinut, mutta tällä kertaa tyydyimme vain ihailemaan ikkunoiden läpi.

Yleinen silmäys kertoo selvästi, että kirjasto palvelee alueella missä asustaa paljon opiskelijoita. Myös yliopiston läheisyys tuntuu kirjaston valikoimassa ja koko rakennuksessa.

Matkalaiset
- Sulo ja Taavi -

Posted by Picasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mitä mietit?