sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Illan istumista Sarvikalliolla

"Tällä kertaa kävimme Taavin kanssa tutustumassa Tuusulanjärven rannalla sijaitsemaan Sarvikallioon. Meillä meinasi mennä hermot matkalla. Ei mitään vaarallista, mutta heti kun pysähtyi sai lauman hyttysiä kimppuunsa. Tuo sen takia, että maasto oli kosteaa ja alueella oli mukavasti seisovaa vettä. Onneksi kun nousimme ylös päin, hyttyset väheni huomattavasti."


"Maisemat olivat aivan mielettömät yli Tuusulanjärven. Tuosta johtuen paikka tuntui olevan suosittu retkikohde. Meidänkin kanssa oli muutamia ihmisiä yhdessä katselemassa maisemia. He eivät kylläkään nähteet meitä. Enpä tiedä mitä olisivat ajatelleet mikäli olisivat huomanneet. Eivät välttämättä ole meidän kokoisiin tapauksiin tottuneet.

Oli todella mukaava vain istua kaikessa rauhassa kalliolla ja katsella ohi melovia veneitä sekä vesilintuja. Sorsiakin näimme, mutta menivät niin nopeasti ohitse ettei erottanut varmasti mitä sorsia olivat."
 
"Tässä on vielä kuva kalliolta Järvenpäähän päin."

"Koko alueella kasvoi paljon kaikkia kauniita kasveja. Tällä kertaa, erityisesti Taavin, silmiä viehätti kukkivat Käenkaalit. Toiselta nimeltään Ketunleivät. Saatetaanpa kasvia kutsua myös Revonrieskaksikin. Tämä on juurikin se kasvi, minkä lehtiä lapsena monesti tuli maisteltua. Myönnettäköön, että vieläkin maistelen mielelläni.
Taavi väittää tuossa vieressäni, että hän se minulle opetti aikanaan Käenkaalin maistelun. Ehkäpä, en muista niin tarkkaan. Paljoa tätä kasvia ei kannata maistella, koska siinä on samaa happoa kuin esimerkiksi raparperissa, oksaalihappoa. Se sitoo käsittääkseni kalsiumia ja rasittaa siten munuaisia. Kohtuus siis kaikessa ja mieluummin juo lasin maitoa päälle. Siitä on hyötyä ihan muutenkin."

"Kotimatka koittaa kuitenkin retkelle kuin retkelle. Mäen alimmilla kohdilla kuitenkin, tie vieressä, oli kaatunut pieni puu. Sen rungosta puski kaikesta huolimatta aivan kuin uusi puun alku. Sinnikäs kasvi ei voi muuta sanoa.

Tällä kertaa meillä oli tällainen retki. Käykää ihmeessä kurkkaamassa tämä paikka, mikäli liikutte alueella."
Posted by Picasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mitä mietit?