sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Seikkailukävely lähimetsään


Psitt. Ei saa kertoa Sulolle, mutta minulle tuli yhtäkkiä halua lähteä tutkimaan lähimetsää.
Melkein heti kun astuin metsään, silmiini pöllähti tällainen kääpä. En kyllä osaa vielä sanoa, minkä niminen se on. Pitää hieman tehdä selvittelyä.Hetken taivallettuani korviini kantautui yllättävän kova ääninen liplatus ja tiptatus. Hyvin jyrkän kallion kyljestä löysin tällaisen minijäätikön. En voinut kuin jäädä katsomaan ja kuuntelemaan kuinka viimeisimpiä talvenmerkkejä suli hiljalleen, mutta vääjäämättömästi. Todella kaunis vaikka mieleeni tulikin maailman oikeat jäätiköt, jotka kohtaavat samaa kohtaloa vaikkei niiden sillä vauhdilla pitäisi moista tehdä.

Tutkimusmatkani jatkui eteenpäin. En voi sanoa väittäväni kävelleeni yhtä etappia. Se piti pikemminkin hypähdellä läpi maan märkyyden ansiosta. Kesken pompinnan vastaani tuli ihana pikku silta, jonka alitse sulamisvesipuro oli tehnyt uoman.


Ihan siitä läheltä löysin myös muutaman sinivuokon. Tämä oli tämän vuoden ja koko tähän astisen elämäni toinen kerta kun näen kyseistä kaunotarta. On se vaan viehättävä kukka. 


Tällaisia maistiaisia halusin tarjota teille matkanvarreltani. Nyt kello näyttää sen verran, että taidan mennä tekemään ruokaa. Jos tuo Sulokin kohta saapuisi, niin voisin kysäistä tuosta käävästäkin. Tai sitten en, katsotaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mitä mietit?