tiistai 11. syyskuuta 2012

Yhdistelmä postausta :)

Tällä välillä on tapahtunut kaikenlaista ruokapuolella. Tässä kuitenkin pieni ote joistakin asioista.

Ensimmäisenä viime lauantaina tein Valion koekeittiön reseptin mukaan kesäkurpitsalasagnea. Ja voi miltä se maistuikin vaikka en kyllä ymmärrä kuka muka saa alkuvalmistelut tehtyä 40 minuutissa niin kuin oli aika annettu. Joka tapauksessa työ kyllä kannatti.

Sitten oli vuorossa sämpylätaikinan leivonta ja tässä on lopputulos. Tuoreet sämpylät ovat muuten vaarallisia. Mikäli ei pidä varaansa syö puolet lämpiminä tai no, en minä siinä pahaakaan näe kunhan ei joka päivä moista tee.

Samoilla lämmöillä päätin toteuttaa aivojani kutkuttaneen mieliteon ja leivoin korvapuusteja piiiiiiitkästä aikaa. Voiko olla herkullisempaa leivonnaista kun vasta paistettu korvapuusti *slurps*

Tämä taasen on tai siis oli tämän illan iltapala. Kutsun tätä pannuleiväksi minkä olen kehitellyt ambassaleivästä. Tähän tulee siis n. 1 dl vettä hieman suolaa ja erilaisia jauhoja, siemeniä, pähkinöitä jne. Mukaan voi laittaa niin sipulia kuin juustoakin. Yksi lempi muunnokseni on sekoittaa taikinaan puolipakettia pehmeätä tofua. Tässä versiossa on sekoitettu joukkoon juuressoseen jämät. Kuten väristä voi päätellä kyseessä oli vahvasti punajuurisesta soseesta :) Taikina alustetaan tasaiseksi taikinaksi, kunhan ainekset ovat tasaisesti taikinassa. Tämän jälkeen taikina painellaan öljytylle paistinpannulle litteäksi taikka sitten voi tehdä renkaan niin kuin tässä ja rikkoa yhden kananmunan keskelle. Paistetaan keskilämmöllä 4-aste 1-6 asteikolla. On kypsää kun kumpikin puoli saa mukavasti väriä.


Tällaista tällä kertaa :)
Posted by Picasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mitä mietit?